امروزه کانکس ها بیشتر از گذشته در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از این صنایع، که البته بیشترین کاربرد را هم دارد، ساختمان سازی است. حتما تا به حال، پروژه های ساختمانی زیادی را مشاهده کردید که در تعدادی کانکس در کنار یا روی هم همانند اتاقک قرار داده شده اند. این کانکس ها، مانند یک ساختمان موقت می باشند و تا زمانی که ساختمان و پروژه آن تکمیل نشده باشد، مهندسان و کارگران از آن ها به عنوان یک مکان اسکان خود در طول روز استفاده می کنند.
مهمترین مساله در کانکس ها، نگهداری آن ها است. در صنعت ها، از هر وسیله اگر به درستی استفاده نشود، آسیب های جبران ناپذیری می تواند داشته باشد، مخصوصا کانکس هایی که در ارتفاعات نصب می شود و کارگران زیادی در آن ها به استراحت می پردازند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا ده نکته برای نگهداری کانکس را بیان کنیم:
نکات نگهداری کانکس
1- کانکس خود را از یک منبع معتبر خریداری کنید
کانکس متعددی برای خرید محصول در بازار وجود دارد. با این حال، با توجه به میزان عمر کانکس ها شرایط نگه داری و تعمیر کردن آن ها متفاوت است. بنابراین تا حد امکان از منبعی کانکس را خریداری کنید که خدمات و پشتیبانی لازم را به شما ارائه دهد. همچنین بهتر است از نوع کانکسی خریداری کنید که متناسب با نیاز و هدف شما باشد تا بعدا به مشکلات کمتری مواجه شوید.
2- از قرار دادن وزن بیش از حد بر روی سقف اجتناب کنید
استحکام و پشتیبانی از ستون های گوشه ای کانکس سرچشمه می گیرد، نه خود سقف. بنابراین، اگر ذخیره سازی در سطح سقف کانکس نیز برای شما مهم است، پشتیبان شما می تواند سقف را با گرفتن هزینه ای اضافی حتی برای بارهای سنگین نیز تقویت کند.
3- زدودن سقف از باقی مانده آب، یخ و برف
آب، یخ و برف می تواند بر روی سقف فشار ایجاد کند و سبب تو رفتگی و خراش شود. بعلاوه، باقی ماندن آب می تواند سبب زنگ زدگی، نازک شدن فلز در سقف و نفوذ رطوبت شود. بنابراین حتما پس از بارندگی، سقف را در اسرع وقت تمیز کنید.
4- توصیه های سازنده برای نگهداری و تعمیر سیستم کنترل آب و هوا را دنبال کنید:
عمل کردن به توصیه های سازنده برای نحوه تعویض فیلترهای هوا و نحوه نگهداری و تعمیر، بسیار مهم است. همچنین حتما در قرارداد خود نحوه پشتیبانی برای نگهداری و تعمیر را ذکر کنید.
5- سقف را برای زنگ زدگی، تو رفتگی، خراش، رطوبت و آثار خرابی بررسی کنید:
سقف را نسب به وجود آثار خراشیدگی، زنگ زدگی و هر نوع آثا خرابی بررسی کنید تا از نفوذ هر گونه رطوبت جلوگیری شود. این بررسی باید به صورت سالانه انجام شود.
6- تمیز کردن سطح از کثیفی و زنگ زدگی قابل مشاهده
از یک مرطوب کننده تجاری، سفید کننده ملایم و محلول ضد کپک به همراه آب و جارو برای تمیز کردن زنگ و کثیفی استفاده کنید. می توانید از افراد متخصص برای این کار استفاده کنید.
7- بازرسی و جایگزینی فیلتر ضد آب و درزگیری پنجره ها و درب ها
وقتی فیلتر ضد آب و درزگیر پوسته پوسته می شود یا ترک می خورد، هوا و رطوبت می توانند در فضا نفوذ کنند. نفوذ رطوبت می تواند باعث رشد قارچ و سخت کار کردن سیستم کنترل آب و هوا شود.
8- لولاهای درب کانکس را در صورت نیاز روغن کاری کنید
لولای درب کانکس ممکن است پس از چند سال مانند قبل روان نباشند، ازاین رو شما می توانید با روغن کاری لولاها، آن ها را روان کنید.
9- پورت های لوله کشی، خطوط تخلیه و اتصالات برق را بررسی کنید
اگر کانکس شما دارای سینک، توالت، دوش و… می باشد، خطوط تخلیه و پورت لوله کشی را به طور مرتب بررسی کنید. همچنین اتصالات الکتریکی را به طور منظم بررسی کنید و هر گونه مشکل را برطرف کنید. برای این کار بهتر است از یک متخصص برق استفاده کنید.
10- نظارت بر کانکس برای تنظیم دوباره سطح
اگر کانکس خود را بر روی سطح نرم نصب کنید، بعد از مدتی کانس فرو خواهد نشست. بنابراین قبل از خرید، از تامین کننده کانکس خود بخواهید که از مکانیزم های پایه و پشتیبانی مناسب جهت جلوگیری از نشست استفاده کند.