3d پانل نوعی ساندویچ پانل است. امروزه به جای استفاده از مواد و مصالح سنتی که هزینه و زحمت بیشتری دارند، از 3d پانل استفاده می شود که هم نصب آن نیاز به زحمت کم تری دارد و هم از نظر اقتصادی و هزینه ای مقرون به صرفه تر است. در ادامه مقاله با کاربرد های این پانل در صنایع مختلف و همچنین مزایای و معایب آن بیشتر آشنا خواهید شد.
اجزای اصلی 3d پانل
3d پانل ، یک سیستم پیش ساخته است که از یک لایه پلی استایرن (یونولیت نسوز)، دو شبکه مفتولی، لایه بتنی و یک شبکه توری از جنس فولاد تشکیل شده است.
ویژگی های 3d پانل
- سقف ها و دیوارهای 3d پانل، وزن بسیار سبک و قابل حملی دارند.
- به دلیل خاصیت یکپارچگی که دارند، دوام و مقاومت بالایی دارند و می توانند از ساختمان در برابر بالای طبیعی مثل زلزله و طوفان محافظت کنند.
- عایق خوبی در برابر انواع شرایط دمایی مثل حرارت، برودت و همچنین عایق خوبی در برابر انواع آلودگی های صوتی هستند.
- به دلیل خاصیت نفوذ پذیری که این نوع پانل ها دارند، ورود هرگونه حشره، آلودگی میکروبی و… را به داخل ساختمان ها غیر ممکن می کند.
- 3d پانل ضد حریق بوده و در برابر آتش سوزی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و به مدت 2 ساعت در برابر آتش سوزی ها مقاوم خواهند بود.
- این نوع پانلها از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل، امکان اجرای طرح های متنوع و انواع نماسازی های داخلی و خارجی بر روی آن وجود دارد.
مزایای پانل
- به دلیل خاصیت عایق پذیری که دارد، از تبدیل حرارت و یا برودت در ساختمان ها جلوگیری می شود و در نتیجه، در هزینه انرژی ساختمان صرفه جویی خواهد شد
- در صورت استفاده از 3d پانل در سازه های ساختمانی، عمر مفید ساختمان ها افزایش خواهد یافت
- و این که به راحتی می توان لوله های آب و فاضلاب و سیم های برق، تلفن و… از زیر آن عبور دارد.
- در عین آن که سبک وزن است، اما می تواند وزن زیادی را تحمل کند.
- عدم نیاز به کنده کاری و تخریب برای نصب و قرار دادن در سقف و یا دیوار ساختمان و در نتیجه کاهش نخاله های ساختمانی
- ایجاد فضای مفید بیشتر در ساختمان، به علت ضخامت کم تری که دارند
مشخصات فنی
- در ساخت 3d پانل از بتن نوع 8 استفاده شده است.
- وزن آهن کم تری در آن مصرف شده است.
- دارای 6CM ضخامت است.
- درجه مقاومت آن، 90F است.
انواع 3D پانل
تری دی پانل سقفی: ضخامت عایق پلی استایرن در این نوع تری دی پانل ها بین 100 الی 150 میلی متر ، عرض آن بین 80 تا 100 سانتی متر و ضخامت بتن روی این 3D پانل ها نیز 5 تا 7 سانتی متر است.
تری دی پانل دیواری: به دوسته باربر و غیر باربر تقسیم بندی می شود.
تری دی پانل باربر: از این نوع 3D پانل های دیواری می توان به عنوان سیستم باربر جانبی استفاده کرد که دارای ضخامت و قطر مفتول بیشتری نسبت به نوع غیر باربر خود هستند
تری دی پانل غیر باربر: از این نوع 3D پانل ها می توان در اسکلت های فولادی و بتنی و به عنوان پارتیشن داخلی استفاده کرد و به دلیل غیر باربر بودن این نوع تری دی پانل ها، ضخامت کم تری نسبت به نوع باربر خود دارند.
برای مشاهده انواع و خرید ساندویچ پانل به مجموعه کبیر پانل مراجعه نمایید.
معایب 3d پانل
- حتما باید توسط افراد متخصص و مجرب نصب و اجرا شوند؛ زیرا در صورتی که افراد غیر مجرب دست به این کار بزنند و بخواهند کار و نصب و اجرای این پانل ها را خودشان انجام دهند، در هنگام آتش سوزی، این پانل ها از خود گازهای سمی می تواند نشر دهد که برای سلامتی افراد حاضر، بسیار مضر است.
- به دلیل مواد به کار رفته در 3D پانل ها، گران قیمت تر هستند.
سخن آخر
در این مقاله با 3D پانل و انواع آن آشنا شدید. در ساختمان سازی های مدرن امروز، از تری دی پانل ها و انواع آن استفاده بیشتری در انواع صنایع ساختمان سازی می شود؛ استفاده از تری دی پانل ها برخلاف قیمت گرانی که دارند، باعث صرفه جویی های بعدی در هزینه خواهد شد و محصولی بسیار مقرون به صرفه است. جهت نصب و اجرای تری دی پانل در انواع ساختمان های خود می توانید با مهندسان و تکنسین های کبیر پانل، مرجع تخصصی نصب ساندویچ پانل ، خرید و فروش ساندویچ پانل در تماس باشید.